Coaching /

Jobcoaching

Jobcoaching, ook wel supported employment genoemd, is een bewezen effectieve werkwijze om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar een actieve rol in de maatschappij.


Oorspronkelijk is jobcoaching bedoeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, te ondersteunen en te begeleiden naar een actieve rol in de samenleving. Vaak zitten zaken als een beperking, een burn-out of andere medische klachten in de weg om zelfstandig terug te keren naar de arbeidsmarkt. Daarnaast kunnen deze factoren een belemmering zijn om een nieuwe uitdaging op de arbeidsmarkt aan te gaan.

Veelal hebben onze kandidaten moeite om op reguliere wijze de arbeidsmarkt in te stromen. In de huidige maatschappij behoren ook jongeren tot onze doelgroep. Zij kunnen vaak door verschillende omstandigheden niet deelnemen aan de maatschappij. Er zijn natuurlijk veel meer redenen waarom iemand niet mee kan draaien in de samenleving, maar de genoemde voorbeelden geven een goed beeld van de veelzijdigheid van de situaties die onze jobcoaches in de praktijk tegenkomen.

Bij Joy2Work denken we niet in hokjes en realiseren wij ons dat elk mens een ander verhaal heeft. Ieder verhaal is uniek en vereist een persoonlijk plan, toegespitst op de desbetreffende kandidaat. Dit is waar wij bij Joy2Work voor staan. Wij zijn er jou, altijd!