Training /

SOVA (Sociale Vaardigheids Training)

Sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn vaardigheden die betrekking hebben op de omgang met anderen. In het basisonderwijs wordt ook vaak lesgegeven in sociale vaardigheden. Sociale vaardigheden zijn noodzakelijk voor het opbouwen en onderhouden van een relatie. Ook zijn sociale vaardigheden onmisbaar bij een goede samenwerking. Bij sociale vaardigheden horen onder andere: inzicht hebben in de ander, goed kunnen luisteren, aandacht hebben voor andermans gevoelens en conflicten oplossen. Sommige kinderen zijn in aanleg erg sociaal vaardig, maar bij veel kinderen moet het nog (verder) ontwikkeld worden. Als kinderen vastlopen op sociaal gebied, kan een sociale vaardigheidstraining helpen.”

Wat kun je nu doen als je deze vaardigheden nooit hebt geleerd? Of je hebt er om andere redenen moeite mee om sociale signalen te herkennen? Je bent gelukkig niet alleen! En er zijn manieren om je te helpen deze vaardigheden onder de knie te krijgen. Binnen deze training gaan wij je helpen met het verkrijgen van deze vaardigheden.

 

De training zal zich focussen op:
· Inzicht krijgen in anderen.
· Leren goed te kunnen luisteren.
· Aandacht hebben voor andermans gevoelens. (Empathie)
· Conflicten oplossen.

Wij zullen het ook hebben over non-verbale emoties. Wist je dat 90 procent van alle communicatie non-verbaal is en maar 10% uit woorden bestaat? Bij non-verbaal moet je denken aan, bijvoorbeeld, houding, gezichtsuitdrukking en toonzetting. Die 90 procent herkennen is lastig, vooral als je dat nooit hebt geleerd.

 

Klinkt dit interessant? Wil je zo’n training volgen, of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.